Chicken Delicious is geproduceerd naar de hoogste kwaliteitsstandaarden waar wij bewust bezig zijn met diergezondheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid en milieu.

Chicken Delicious is geproduceerd naar de hoogste kwaliteitsstandaarden waar wij bewust bezig zijn met diergezondheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid en milieu.

kip-zwart

KIPBEREIDING & HYGIËNE

Let op, geef schadelijke bacteriën geen kans. Zorg daarom dat deze bacteriën niet via de verpakking, uw handen of het keukengerei in uw eten terecht komen. Maak dit vlees door en door gaar om deze bacteriën uit te schakelen.

Om besmetting te voorkomen zijn er vier opvolgende belangrijke basisregels in het gebruik van rauwe kip:

  • Zorg dat de bacteriën aanwezig in rauwe kip niet overgedragen worden door de verpakking. Verpak rauwe kip altijd apart en zorg dat het altijd product goed afgesloten is.

  • Zorg na de verwerking van rauwe kip, dat alles wat in aanraking is gekomen met het product, goed wordt schoongemaakt.

  • Om alle bacteriën te doden zal tijdens de bereiding de kip een kerntemperatuur moeten bereiken van 75 °C.

  • Wanneer het product bewaard wordt na bereiding, zal het op een juiste manier bewaard moeten worden. Na afkoeling tot kamertemperatuur, zal het product afgesloten in de koelkast/vriezer gezet moeten worden. Het te lang bewaren op kamertemperatuur is optimaal voor de groei van bacteriën en slecht voor de kwaliteit van het product.